Sivut

15. elokuuta 2009

Fiskars Bruk


Tänään kävimme tutustumassa Fiskarsin ruukkin Pohjan kunnassa. Siellä oli ihastuttavia vanhoja tehtaita/kasarmia joista oli tehty käsityömyymälöitä, kynttiläpaja, pellavapaja, keramiikkaverstas, paperitalo, lasimyymälä, kuparipaja jne. Samalla keskeisellä paikalla oli lukuisia myyjiä myymässä kädentöitä ja omia tavaroitaan kirppismeiningillä.
Tein sieltä ihastuttavan löydön. Ostin taas kaksi vanhaa limsapulloa kotiimme ja katsotaan millä sitten täytän ne pullot. Siellä olisi ollut enemmänkin niitä ja vanhoja leivosvuokia sekä kuivakakkuvuokia, mutta niiden hinta oli laitettu aika korkeaksi. Tosin turistejahan siellä käy paljon joten kaipa ne sillä hinnalla sitten menee. Itse tiedän, että lähi kirppiksistaä samaiset tavarat voivat lähteä puolet halvemmalla, joten jätin ne pöydille.;-D
Kävimme tytön ja ystäväni kanssa kiertelemässä maisemia, näyttelyitä, kauppoja, pajoja ja muutamassa kahvilassakin. Paljon ei ostettavaa tarttunut mukaan, mutta miljöö oli sitäkin ihastuttavampi. Ensi kerralla pitää mennä heti aamusta ja kävellä ympäriinsä, myös Ruukin ulkopuolella ja katsella ihastuttavia rakennuksia, vanhoja taloja ja perehtyä paremmin historiaan ja ehkäpä käydä useammassa näyttelyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.