Sivut

28. toukokuuta 2010

Raparperipiirakka uudesta sadosta

Tämä on jo toinen raparperipiirakka tänä keväänä uudesta sadosta, mutta tämä oli uudella ohjeella tehty. Muistaakseni poimin sen Maalla-lehdestä...
Ohje:

150gr  voita
0,5dl   sokeria
1         muna
0,5 dl  vettä
3 dl     vehnäjauhoja
1 tl      leivinjauhetta
1 tl      vanilijasokeria tai kardemummaa

Täyte:
3         munaa
0,5 dl  sokeria
200 gr tuorejuustoa maustamatonta tai vanilijalla maustettua
          (kermaviili tai ranskankermakin käy)
5 dl     raparperia

  • vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi
  • lisää muna ja vesi
  • lisää kuivat aineet taikinaan varovasti sekoittaen
  • kaada taikina 26cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle sekä reunoille
  • valmista täyte
  • kaada raparperit pohjalle ja täytemassa niiden päälle
  • 200 astetta ja noin puolisen tuntia
  • tarjoile vanilijakastikkeen tai jäätelön kera
Itse kiinnitin huomiota ensimmäiseksi tuohon pieneen sokerimäärään. Yleensä raparperien kanssa sokerimäärä on suuri...yllätyksekseni piirakka oli juuri sopiva enkä kaivannut enempää sokeria tuohon lainkaan.
Suositteluni
Tämä oli Minnan-päivän kahvitarjoilua varten.
Minnuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.