Sivut

8. kesäkuuta 2010

Kesän ensimmäinen mansikkakku

Tämä mansikkakakku on Kodin kuvalehdestä olevalla reseptillä tehty. Tosin muutamia ainesosia muutin toiseksi, koska itse en niinkään välitä/pidä siitä valkosuklaa-limerahkasta ja sokerittoman mehun muutin omatehtyyn omenamehuun, jonka sitten karamellivärillä värjäsin punaiseksi.

 Mansikkakakku
12-16 palaa
Pohja:
200gr digestivekeksejä
50gr sulatettua margariinia/voita

Täyte:
14 liivatelehteä (11 liivatelehteä 500 gr tuoreita mansikoita)
500gr mansikoita (pakaste)
1 dl sokeria
4 dl vispikermaa
1,5 dl sokeria
400 gr valkosuklaa-limerahkaa (itse laitoin normaalia)
1 ps Mariannerouhetta myös tummasuklaa tai muu rouhesuklaa)
1dl sitruunamehua

Kiille:
5 dl sokeritonta punaista mehua (itse laitoin viimevuotista itsetehtyä omenamehua ja hieman punaista karamelliväriä)
2,5 dl hyytelösokeria

Ohje:
Laita leivinpaperi 26 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Murskaa keksit ja lisää voi. Laita pohja leivinpaperin päälle tasaiseksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.(reilusti vettä)
Soseuta mansikat sokerin kanssa.
Vaahdota kermavaahto ja sokeri.Vatkaa löysäksi vaahdoksi. Lisää rahka, mansikkasose ja suklaarouhe kermavaahtoon.
Kiehauta sitruunamehu. Nosta kattila liedeltä. Purista kylmä vesi liivatteista ja laita sitruunamehun sekaan ne. Odota 10 minuuttia.
Sekoita liivateneste kermaseokseen ja kaada kakkupohjalle täyte. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa 4 tuntia vähintään.
Valmista kiille kun kakku jäähtynyt tarvittavan ajan. Kiehauta laimennettu mehu ja hyytelösokeri kokoajan sekoittaen.
Kaada jäähtynyt kiille kakun päälle. Kokeile sormella jos sopivaa voit kaataa.(Ei siis kuumana.Kädenlämpöistä.)
Anna kiilteen jäähtyä pari tuntia ja koristele haluamallasi tavalla.

Nyt vain kaikki manskikkakakkua tekemään kesäiseen tarjoilupöytään.Namskis!


Minnuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.