Sivut

4. maaliskuuta 2011

Yllättävä vieras pihallamme

 Pihallamme oli yllättävä vieras, jota ei olekaan näkynyt koko talvena. Mietinkin tuossa kun naapureillamme on useita oravia, että missähän meidän pikkulemmikit ovat. Nyt sitten saapuivat ja oikein sulassa sovussa vieläpä pikkulintujen kera.
Tänä talvena onkin tullut lintukirjan avulla bongattua töyhtötiaisia, pyrstötiaisia,punatulkkuja, sinitiaisia,talitintteja,viherpeippoja,vihertiaisia ja käpytikkoja. Närhet ovat sitten lisämausteena isona jenginä muiden seassa.
  • Töyhtötiaset ovat agressiivisia ja ärhäköitä oman reviirin puolustajia.
  • Pyrstötiaisia en ole aikaisemmin nähnyt elämässäni ja mieleeni tuli pienoiskoossa olevat pöllöt pitkine pyrstöineen. Tulivat isona laumana ja ovat kuulema kirjan mukaan äärettömän harvinaisia lintujenruokinta paikoilla.
  • Punatulkkuja en ole sitten nähnyt reiluun viiteen vuoteen. Kaipa ovat muuttaneet saaristomaisemiin sitten, kun kerran täällä niitä näkyy.
  • Käpytikkoja on vaahterassa ollut parhaimillaan kuusi kappaletta yhtäaikaa. Sekin on oma ennätykseni nähdä niin monta samaan aikaa.
  • Lisäksi vihertiaiset olivat hauska ilmestys. Luulin kaikkien olevan viherpeippoja.
Näin siis lintubongausta tänä talvena. Jotain uutta nähty ja opittu.
Ps. Käsi on taas kipeenä joten ompelut jäävät siis hieman vähemmälle tai sitten teen niitä mutta maltillisesti ja käden ehdoilla. Sen tarttis vaan olla levossa ja saada rauhoittua.
Minnuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.