Sivut

2. syyskuuta 2012

Tallinnan ihmeellinen Karnaluks

  Tallinna 1.9.2012
Olin kevään tuntumilla varannut 18 henkilön seurueelle pikkubussin, joka olisi kanssamme koko matkan ajan Tallinnassa ja päästäisiin sitten tutkimaan niitä ihmeellisiä kangaskauppoja oikein urakalla.
Aikaa oli kuitenkin maissa sen verran vähän, että Karnaluksin jälkeen osa ei päässyt Valge majan toisella puolella olevaan Akaban-kauppaan laisinkaan. Suurimmaksi osaksi tämä juttu johtui siitä, että Karnaluksissa oli myyjiä vaikea tavoitella. Lisäksi oli muita syitä:
 1. Ainakin itse koin sen niin, että kun yritin myyjää saada käsiini kankaita leikkelemään niin katosivat toisaalle, missä sai helpommin palveltua asiakkaita. 
 2. Toiseksi sitten taas se, että tuotteet olivat hieman sekaisin ja hintoja ei ollut oikein kunnolla esillä, eli yllätyksiä tuli hieman kaikille tuolla kassan puolella.
 3. Kassoja oli tasan kaksi ja yhdessä jonossa piti sitten jonottaa ja välissä kulkivat ne jotka sitten tulivat sisälle kauppaan, eli pullonkaula siinä kohtaa oli aika mieletön ja tiukkaa teki jonottaa siinä kaikkien tavaroiden kanssa.
 4. Kassojen toimivuus oli heikkoa. Yksi lajitteli tavarat korista esille ja sitten toinen näpytteli koneelle. Pelkästään käteinen kävi, josta toisin oli erinomaisesti sitten ilmoitettu etukäteen ja kaikkialla. Kiitokset siitä.
 5. Jos joku halusi nappia tai helmiä, jotka olivat nappiputkiloissa piti ne putkilot kerätä ensin koriin, ja sitten se kassa siinä laskea paljonko asiakas halusi ja palautti putkilot takasin sinne hyllyihin oikeille paikoille.
 6.  Osasa nauhoissa oli metrit ja hinnat ja toisissa ei ja jos joku halusi vaikkapa puolet siitä rullasta niin kassa sitten mittasi ja laskutti.
 7. ELI tästä syystä suosittelen, että jos Karnaluksissa käytte niin menkää aamulla heti, varatkaa aikaa, hermoja ja rahaa. Osassa tuotteissa ei hintoja lainkaan ja kuitittomuutena ostaminen ei vähennä loppuhintaa laisinkaan, vaan hinta on aivan sama kun kuitinkin kanssa.
Muutamia kuvia otin siinä tohinassa, mutta kuvat eivät millään kerro sitä kaupan laajuutta, tavaramäärän suuruutta/paljoutta mitä siellä on, vaan se pitää jokaisen kuitenkin itse kokea.
Ehdottomasti uudellee, mutta seuraavan kerran tekisin siten, että nettikaupan kautta katsoisin nuo tuotenumerot mitä haluan ostaa ja laittaisin meilillä menemään ja saavuttuani maksaisin heti ostokseni ja sitten jatkasin katsomista jos tarvitsisin jotain muuta. Ehkäpä tuo homma etenisi hieman paremmin, muuta vaihtoehtoa en keksi kaupan kassan parentamiseksi.

Hieno kokemus, ja ehdottomasti keväällä uudelleen
Minnuli

3 kommenttia:

 1. Blogissani on sinulle postia tunnustuksen merkeissä, käyppä kurkistamassa!

  VastaaPoista
 2. Oot kyllä oikeassa, Karnaluks on aika jännittävä paikka ekakertalaiselle. Pitää opetella koko lankakaupassa käyminen uusiksi. Mutta onneksi oppii.

  Pidä hauskaa uuden langan kanssa! (:

  T: SNY

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia Siskohanne tunnustuksesta. Mieli parani heti näin maanantain tunnelmista ja hymy nousi korviin saakka♥

  Kiitoksia SNY. On niin totta, että jos luuli osanneensa shoppailla niin vikaan meni ja kertaheitolla...ehkäpä sitä oppii hiljalleen ja samalla löytää uusia asioita sieltä tavarapaljouden joukosta.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi.