Sivut

20. lokakuuta 2012

Hunajaista tuoksua

Paikallisesta harrasteputiikisitä löysin Mymmelin kanssa mehiläisvahalevyjä. Tuoksu oli hurmaava molempien mielestä ja Mymmeli kysyi mitä niistä tulee.
Niinpä sitten ostimme kokeeksi kotiin pari eriväristä levyä ja aamulla sitten pyjamat päällä teimme kynttilöitä ja koristelimme jo olemassa olevia.
 Ohjeita miten niitä tehdään ei oikeastaan ollut netissä, mutta omasta askartelukirjasta löysin ohjeen ja mallejakin valmiisiin töihin.
Varsinainen juttu on jutun juju on siinä, että laattojen tulee piipahtaa 50 asteisessa uunissa leivinpaperin päällä kunnes ovat taipuisia. Itse pidin kolmisen minuuttia.
Ennen uuniin laittoa olin jo Mymmelin kanssa pyöröleikkurilla leikannut palaset irti. Saksetkin olisivat käyneet, mutta pikkuihmisen on selkeämpi auttaa näin.
 Sydänlankaa piti leikata sen verran, että pohjaan jää noin sentin mittainen liikkumavara ja puolitoista senttiä laitoin yläpuolelle....ehkä mielestäni liian paljon kuitenkin. Sentti sinnekin olisi riittänyt.

Lasten kanssa helppo askartelu ja joululahjaksi kiva yllätys esim.teepussin ja suklaarasian kera.
Teemme uudelleen ja nyt niitä kynttilöitä polttelemaan.
Illan jatkoja hunajaisesta kodista
Minnuli

4 kommenttia:

 1. Siis aivan mahtava lahjaidea! Rakastan hunajaa, joten varmasti näidenkin tuoksu on ollut aivan huumaava!

  VastaaPoista
 2. Kiitos.Tuoksu on hento ja hieno kynttilöiden palaessa. Ei siis lainkaan ärsyttävä tai pistävä. Ainoa huono juttu on siinä, että kynttilät palavat aika nopeasti ja myös valuvat eli alusta kannattaa olla alla.

  VastaaPoista
 3. Mäkin olen joskus tehnyt mehiläisvahakynttilöitä :) Ihanan koukuttavaa!

  VastaaPoista
 4. Parisen vuotta sitten minäkin kokeilin kieritellä muutamat kynttilät ja oli hauskaa. Kikkailin vielä sillä tavalla, että leikkasin sydänlankaa kahden kynttilän verran ja kierittelin kynttilät langan kumpaankin päähän. Näytti ihan kaupasta ostetulta ja kynttilöitä oli helppo liikutella langasta eikä kädet menneet enää mehiläisvahaan. Voisi tänäkin jouluna muutamat pyöräytellä, kun ovat niin helppoja ja nopeita, mutta kuitenkin tarpeellisia lähes jokaiselle. (:

  SNY:si (:

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi.