Sivut

20. heinäkuuta 2009

Mistä kaikki alkoi

Monesti minulta on tiedusteltu, mistä olen saanut vimman tehdä kädentöitä. Luultavasti se on mummoilta perittyä, sillä äitini ei mielestäni käsitöitä tehnyt paljon minun olessani pienempi. Nykyisin kyllä mitä suuremmassa määrin touhuilee.

Muistan istuvani pienessä pirttituvassa sohvalla kutimet kädessä ja vanhanajan hellassa tulen ritisevän. Mummoni ja isomummoni opastivat minua kädentöihin jo ennen kouluikää. Muistaakseni en ollut tuolloin kovinkaan innostunut vaan oli mielestäni tylsää hommaa. Liiterissä oli pikkuinen huone, jonne pääsin kurkistamaan aika ajoin ja siellä oli valtavat kangaspuut. Niissä oli aina jotain tekeillä. Poppanaa oli pärekoreissa ja vanhoja vaatteita joita sitten sain leikellä kuteiksi. Äitini kertoi, että hänkin oli saanut niihin tutustua ollessaan pieni tytön tyllerö.

Vuosien päästä isomummoni siirtyi toisaalle ja kangaspuut pilkottiin sukulaisten toimesta polttopuuksi ettei niistä olisi tullut riitaa. Näin kasvettua harmittaa, mutta minkäpä sille olisi voinut teinityttö tehdä.

Mummoni kanssa jatkoimme neulomista. Ompeluakin harrastin jossain määrin, mutta neulomisesta tui minulle intohimo. Voisinkin kuvailla itseäni lanka- ja fabriholisistiksi, mutta paranemista en tosiaan toivokaan. ;-D

Käyn erilaisissa käsityömyyjäisissä, messuilla, putiikeissa ja haen uusia ideoita jatkuvasti.
Mummoni poistuttua luotani jatkoin neulomista aina vain vaativimpiin tekniikoihin. Kouluaikoina, jos joku olisi sanonut, että kotisi näyttää lanka/kangaskaupalta en olisi varmasti uskonut.
Jokaisesta tapahtumasta käsiini jää jotain, milloin: huovutusvillaa, lankaa, tarvikkeita, kankaita tai maaleja.

Onneksi puolisoni on itse myös käsityötaituri, joten ymmärtää vimmani. Kiitokset hänelle siitä.

1 kommentti:

  1. Kyllä olet taitava ja jaksava Minna:) Upeita töitä...Hiukan minulla kesti ennenkuin ymmärsin miten tilini tänne luon, että pääsen lukijaksesi, mutta oppia ikä kaikki.
    Sinulla varmaan on yksi huone varattuna kaikelle materiaalille. Minullakin on hyllyt täynnä askartelutavaraa.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi.