Sivut

26. heinäkuuta 2009

Uutta kotiin ja pakastimeen
Viikonloppuna on sää meitä eteläsuomalaisia suosinut ja ainakin meidän perheemme on nauttinut ulkoilmasta yllin kyllin.
Lauantaina olimme saaristossa markkinoilla ja kassiin tarttui mukaan sitä pässinpökkimää villalankaa. 300 grammaa valkoista. Olisin halunnut meleerattua ruskeatakin ostaa, mutta valitettavasti kaikki olivat jo menneet. No, aina ei voi kaikkea saada. Ehkäpä ensi kerralla sitten. Illalla ompelin niihin tyynyihin, joista aiemmin oli jo kuva, niin vetoketjut. Tyynyt eivät jääneetkään meidän kotiimme vaan muutti toiseen kotiin viihdyttämään asukasta. Näin voi käydä, kun luulee tekevänsä jotakin itselleen joku toinen haluaa valmiit tuotteet.;-D

Tänään olemme siippani kanssa oikein kovasti ahkeroineet. Me olimme metsässä keräämässä mustikoita. Saimme kerättyä 18 litraa niitä, 1,5 litraa kanttarelleja ja puoli litraa isoja vadelmia.Saimme nauttia metsässä samoilusta ja hetken luonnonrauhasta on äitini ansiota. Kiitokset siis hänelle, että tuli hoitamaan pienokaista sen aikaa, jotta saimme pakastimeen uusia marjoja.
Kanttarellit myymme. Meillä kun on vielä viimevuotisetkin pakkasessa. Viime vuonna oli äärimmäisen hyvä kanttisvuosi ja suurimmaksi osaksi rottweilerimme keräsi nämä. Meillä on ollut kaksi rottista aiemmin enne tätä ja tämä oli varsinainen kanttarellikoira. Emme opettaneet sitä vaan alkoi ihmetellä kun me koko ajan kyykimme ja keräsimme jotain ja sitten sekin alkoi niitä keräämään ja syömään.

Emme saaneet kitketyksi tuota syöntiä vaan meidän piti olla valppaita kun se löysi ne ja kerätä itse kaikki ja sitten annoimme palkaksi yhden sienen. Näin koko sen hetkinen perhe vietti yhteiseloa. Nyt perheenmuoto on onneksemme ja valitettavasti hieman muuttunut. Pikkuinen prinsessa on tullut perheeseemme tuomaan iloa ja eloa, mutta samalla jouduimme saattamaan niin rakkaan koiramme sateenkaarisillalle nivelrikon vuoksi. Ajattelimme, että pahin ikävä on ohi, mutta nyt kanttarelliaikaan se iski uudestaan. Jokaisessa paikassa missä niitä kasvaa tulee mieleen viime syksy.

Ikävä ehkäpä hellittää jonain päivänä.

Marjastamisen lisäksi olen hieman käsitöitäkin tehnyt. Mm. sitä keinutuolia olen tänään hionut ja huomenna vielä varmuudeksi hion lisää, jotta maalaaminen sitten onnistuisi takuuvarmasti ja jälki olisi siistiä sekä huoliteltua. Kuvat tulevat siitä vasta sitten kun se on valmis. Uskoisin, että viikonloppuna.

Maalasin spraymaalilla rottinkisen korin, jonka olin joskus Venäjältä ostanut.En tohkeissani tajunnut ottaa kuvaa ennen maalausta, mutta jälkeenpäin otin. Tulos on tässä.

Lisäksi sisustin hieman olohuonettamme. Ostin kaksi uutta rottinkiarkkua. Toisen siälle laitoin lastenlelut ja toiseen kankaat. Pienemmän arkun päällä on kiva häkki, jonka löysin myös viikonloppuna ja sisälle laitoin kolme mannapuuron väristä mohairkerää. Omasta mielestäni aika onnistunut juttu. Nyt vain sitten seuraavaksi omalle sohvalle edelleen niitä tyynyjä. Jäävätköhän ne meille vai saavatko ne myös ennen valmistumistaan uuden kodin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.