Sivut

23. syyskuuta 2009

Syyspäivän iloa

Vihdoinkin valmiss vaate tyttären päällä.♥♥

Eilen potiessani pahaa flunssaa ajattelin tehdä jotain ennemin kuin vaan maata sohvalla. Olokin piristyi kummasti ja aikaan sain kaksi fleecehaalaria ja yhden pipon.Haalarin mallin on otettu Suuri käsityölehden numerosta 09/08 ja pipo on Ottobresta 04/05.
Noita pipoja ajattelin tehdä lahjaksi ja hieman muuttamalla ehkäpä joulumyyjäisiinkin. Omasta mielestäni tuo vaaleanpunainen haalari pipon kera on aika herkullinen yhdistelmä. Vihreäkukallinen fleecehaalari on puolestaan muodikkaampi.
Malli oli helppo ja molemmat valmistuivat yhdessä illassa. Viimeistelin tänään ja pipon tein aamulla kukonlaulun aikaan.;-D

Nyt vain uusia juttuja. Neulominen on hieman jäänyt ompelun alle, mutta kyllä se neuletakki sieltä valmistuu. Kangashankintoja on tässä myös tullut tehtyä ja kuvia niistä laitan mukaan. Paikallinen kangaskauppa on laittanut poistokoriin paljon erilaisia kankaita euron metrihintaan, niin tokihan voitte kuvitella, että tämä hamsteri on sitten niitä myös ostellut.
Osa kankaista on ollut puoleen hintaan ja muutaman kankaan sain äidiltäni.

Tässä muutamia kankaita, jotka ostin jokin aikaa sitten. Siinä on vasemmalla >LauraAshleyn kangasta euron metri, kolmea ei laatua samettikangasta, joista olisi jokin kaunis päivä tulla tyttärelle hauskoja ja käytännöllisiä vaatteita.

Ylinnä on Marimekon tasaraitakangasta, mustaa brodeerattua puuvillakangasta, jonka ostin messuilta Helsingistä pilkkahintaan.Sitten on sinistä puuvillakangasta, markiisia ja lopulta maastokuviollista ns.adidaskangasta

Flanellinen kangas ylinnä ja puuvillaisia kankaita.


Lastenhuoneeseen tai lahjaksi?

Tänään tein löydön. Tämä ns. turkiskangas oli kympin metri.Ihanan pehmeää, kutsuvan väristä ja ennenkaikkea houkutteleva. Kohta etsin mallin siihen ja alan kypsyttelemään ideoita, että mitähän siitä sitten tulisi talvipäivien iloksi.

Viimeisenä, muttei vähäisempänä on villakangas.Se oli myös euronkorissa ja nappasin sen sitten mukaani. Omaa makuun se ei oikein iske, mutta ehkäpä siitä tulee joskus jollekin. Tämä oli sitä Sulo Wilen-syndroomaa, josta mun niiiin piti päästä eroon.

Monia juttuja on tekeillä ja ehkäpä kaikki valmistunee aikanaan ja samaa aikaan Nyt vain tämä ompelu menee lapsen ehdoilla ja kun hän on alkanut liikkumaan paljon, on tämä käsityöjuttukin aika katkonaista. Teemme siis hitaasti mutta tasasen varmasti hommat loppuun.
Mukavaa viikonlopun odottelua kaikille ja nauttikaahan syyspäivistä. Itse ainakin aioin tehdä niin.
Minna

2 kommenttia:

  1. Hei,

    Etsin tuota fleecehaalarin ohjetta, mutta en löytänyt Suuri käsityölehden 08/2009 numerosta sitä :( .... Olisko se siinä vai jossain muualla? Kiitos

    Jos voit vastata minulle siljakujala@yahoo.com

    VastaaPoista
  2. Oli ohjeessa 09/2008. Pahoitteluni tuosta virheellisestä tiedosta.;-))

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi.