Sivut

26. syyskuuta 2009

Valmistuuhan täältä jotain...edes joskus.;-D

Tänään sain aikaiseksi ommella tilaustyön. Ystäväni tilasi fleecehaalarin ja pipon lahjaksi ja mielestäni molemmat onnistuivatkin hienosti. Oli ilo ommella niitä ja etenkin kun tuo pompulajuttu oli minulle uusi tekniikka.Monia vuosia ommelleena enemmän tai vähemmän ei mieleeni ollut edes pälkähtänyt, että pompuloita voisi tehdä noinkin yksinkertaisella tavalla.
Lasista pyöreä muoto ja harsimistekniikalla pyöreän muodon ympäri. Langat kiristetään kupiksi ja täytetään vanulla. Lopuksi ommellaan pipon kulmiin kiinni joka kohdasta ja avot, homma on valmis. Joulumyyjäisiin tosin jos näitä tekisi urakalla, tarttisi pipojen hintaa nostaa hieman, että menetetty aika tulisi jollain tasolla korvatuksi. Ajallisesti homma oli hidasta, mutta tekniikaltaan nopsaa.


Yläpuolella tekemäni tilaustyöt. Mielestäni hekumallisen väriset. Toivottavasti saajakin on tyytyväinen ja iloitsee puvusta.

Tämän villapaidan olinki jo melkein unohtanut. Se on neulottu seiskaveljeksestä ja hartaudella. Miksikö?
Tein tämän paidan kuten kastemekonkin sairaalassa ollessani, jolloin en saanut liikkua, vaan piti olla useita viikkoja vuodepotilaana. Tosin vuodepotilaana olo kestikin yli neljä kuukautta ja sen aikana sain paljon aikaiseksi.Tein villatakin, edellä mainitut kastemekon ja villapaidan useita sukkapareja niin lapsille kuin aikuisillekin yms. Tämän villapaidan ajattelin säästää tulevia nukkeleikkejä varten, sillä tunnearvo ja muistot ovat liian suuret antaakeseni tai myydäkseni paitaa pois.

Tässä muutamia pipoja joulumyyjäisiin ja yksi niistä tyttären päässä. On ihkua kun on oma malli, joka voi sitten kokeilla tuotokset ja saa aina oman osansa myös.♥
Tein eilen yhden fleecepaidan, mutta laitan kuvan tänne kunhan kaulus on sellainen, että itse olen tyytyväinen.
Suurin osa ompelemistani malleista on ottobre-lehdistä. Toki katselen myös muualta.
Mukavaa sunnuntaipäivän odottelua ja nyt laitankin haasteen.
Haastan lokakuun ajaksi kaikki neulomaan sukkia, niin aloittelijat kuin konkaritkin ottakaa puikot käteen ja kokeilkaa vaikka pyöröpuikoilla neuloa sukkaa. Aloittelijat voi alkaa helpolla mallilla ja konkarit sitten vaikeammilla tekniikoilla.Toivottavasti moni osallistuu ja kommentoi kuvalla omaa tuotostaan.

Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.