Sivut

24. marraskuuta 2009

Rautalankakransseja, villasukkia ja sisustusta

Kovin oli aktiivinen tuo edellinen viikonloppu.
Teimme äitini kanssa rautalankakransseja lukuisan määrän. Tarvikkeina käytimme galvanoitua rautalankaa. Toinen oli 2,5mm ja ohuempi oli 0,9mm paksuista. Lisäksi koristelutarvikkeina meillä oli helmiä, spraymaalia, huopakoristeita ja pellavahuopaa jota olikin sitten uskomattoman vaikea leikata kun oli liian paksua tuohon tarkoitukseen.
Lopputulos oli molempien mielestä ok, ekaksi kerraksi ja seuraavana päivänä olikin sitten sormet turvoksissa, ja äärimmäisen kipeinä. Suositteluni onkin, että jos pitää tällaisia määriä tehdä niin useampi päivä olisi hyvä varata eikä vain yksi päivä. Pienen taaperon kanssa tämä askartelu- ja ompeluharrastus unohtamatta miljoonaa muuta ihanaa kädentyötä on hieman vaikeaa. Kaikkea on helppo aloittaa hetkellisesti, mutta tuo niiden loppuun saakka vieminen onkin sitten toinen juttu ja että saisi vielä kuvat tänne niin huhujaa....


Lisäksi alotin tuon hyväntekeväisyysprojektin keskosvauvoille ja tarkoitukseni olisi saada useampi ihminen neulomaan pienokaisille villasukkia ja tehdä niitä itse myös lukematon määrä. Nooh, ensimmäinen pari on tullut uunista ulos.
Keskos villasukkienohje:
Kolmosen puikkoja käytin, lankana oli seiskaveljes. Silmukoita oli puikolla kahdeksan eli yhteensä 32s. Kolme ensimmäistä riviä tein oikein kunnes aloitin resorin. Sitä neuloin 15 kierrosta ja sitten kantapää. Sen jälkeen tein 15krs oikeaa ja sitten kärkikavennuksen. Molemmat sain samana iltana, eli aikaa ei kauan mene.

Lisäksi saimme ruokailuhuoneen valmiiksi ennen viikonloppua, mutta kuva on vain jäänyt lataamatta. Joten tässä se nyt sitten on.
Tässä alla on tuo keskeneräinen huone.

Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin ja seuraava muutoksen kohde on lastenhuone ja minun ompelunurkkaus sekä aarrekomero. Ilman apua en siitä selviä, mutta onneksi apujoukko eli henkilö on tulossa taas loppuviikosta niin jotain tapahtuukin asian hyväksi.
Nyt kutsuu kotikutsut, mutta mukavaa kahvittelutuokiota kaikille piparien kera.

Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.