Sivut

22. kesäkuuta 2010

Jurmo

Kävimme perheen kesken kesälomareissulla ties kuinka monen vuoden jälkeen. TosinMymmeliä ei aiemmin ollut, jolloin reissasimme kaksin, mutta minun ollessa aina kesäsin töissä oli nuokin kesälomareissut todella harvinaisia.
Tähän käsityöblogiin ajattelin nyt näitä reissujakin päivitellä ja hieman kuvia lisäillä....toivottavasti kestätte tämän.;-))
Yllä on kolme alpakkaa. Hieman arkoja, mutta tulivat kuitenkin metrin päähän meistä ja aamuisin seisoivat ikkunan ulkopuolella. Mymmeli kuvitteli olevansa leijona ja karjahteli niille AARRGGH! aina kun niitä näki, joka oli siis jatkuvasti.
Ilma suosi meitä suurimman osan matkaa, mutta yhtenä päivänä satoi sitten kuin saavista kaataen.
Matka oli ns. extreameseikkailu kaikkinen vaunuineen ja kimsuineen. Sitä kun riitti. Saarella ei meinaan ole kauppaa mistä hankkia vaippoja tai ruokaa, joten oli lastattava reilusti ylimääräistä.
Maasto oli kalliota, mukulakiviä tai sitten kanervikkoa, kuten kuvastakin näkyy. Itse Jurmoon ajoimme ensin noin 250 kilometriä, menimme lautalla Nauvoon ja sieltä vielä yhteysaluksella kolmisen tuntia Jurmoon. Siitä alkoi patikointi mökille 1,5 km. Onneksi isäntä tuli hakemaan tavarat satamasta.
Ylhäällä oleva kuva on Högbergetistä. Maisemat olivat mahtavat kun sieltä katseli ulapalle ja muualle saaren ympäristöä. Linkistä pääsette katsomaan myös heidän omia kotisivujaan.Kliks!!
Samoillessamme näimme tällaisen kevyen unelmapoitsun, joka tosin alkoi sutia etujalkaansa kun kuvia otin suoraan sen edestä. Näitä oli yhteensä kolme kappaletta siellä tallustelemassa.
Tämä kuva on otettu yhteysaluksen tullessa Nötö:hön. Kuten huomaatte ilma oli kuin unelma mennessä.
Ja lopuksi kuva Aspö:stä vielä.
Siellä oli rentouttavaa, ei hoppua ja kiirettä. Historia oli mielenkiintoinen, mutta jos joku ajattelee, että mennään kalastelemaan, niin virvelillä ei kalaa heru ja tekemistä on todella vähän ellei ole sitten kiinnostunut luonnosta, linnuista ja vaelluksesta. Sitä meinaan voi siellä harrastaa koko vuorokauden ympäriinsä ja tavata jopa hylkeitä.
Itse suunnittelen meneväni sinne uudestaan Mymmelin kanssa sitten kun jaksaa jo itse kävellä....ellen sitten yksin mene lataamaan pattereita jo aiemmin puikkojen ja lankakerien kera.
PS: Sieltä saa ostaa alpakkalankaa edullisesti...Itse sitä hankin jonkun verran, mutta ehkpä syksyn myötä tulee hankituksi lisääkin.

Kiitoksia Jurmolaiset matkailusta ja mahdollisuudesta tutustua saarelaisten elämään ja nähtävyyksiin.

Minnuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.