Sivut

5. kesäkuuta 2010

Leikkimökki

Syreenin tuoksuista kesäkuuta kaikille lukijoille.Pensaat kukkivat ja tuoksuvat kotipihassa.
Aikaa on taas kulunut muutamia päiviä. Lapsi on operoitu korvien ja kitarisojen puolesta ja ehkäpä tämä terveys täällä kotona alkaa vihdoin voittamaan.;-D
Tällä viikolla en siis ole paljonkaan saanut aikaiseksi. Muutamia kankaita olen ostanut Eurokankaasta, kirpputorilta löysin yhden kivan verhon, josta voi ommella tunikan ja mekon. Hieman olen piirtänyt kaavoja, leikannut kankaita valmiiksi ompelua varten. Suurinpana kaikesta, niin saimme ns. noutosysteemillä lapselle leikkimökin. Laiton paikallislehteen ilmoituksen, että olisiko jollain leikkimökki pihalla, mutta haluaa siitä eroon. Sain ilmoituksen, että sellaisen saisi noutaa pois ja kävimme hetki sitten sitä katsomassa naapurikunnassa. Jonkin verran se tarvitsee kunnostamista, mm. veranta, ikkunalaudat ja maalausta. Sisäpuolelle panelointi on ehdoton, sillä raot ovat aika suuria ja vesi pääsee muutoin sisälle ja leikkiminen syksyllä on ikävää kun hyttyset valloittavat koko mökin.Veranta on uusittava kokonaat. Puut ovat huonossa kunnossa. Ikkunalaudat ovat esteetikolle rumat, joten vaihtoon ensitilassa.
Mökin ulkoinen olemus on puna-valkoinen, mutta talo jossa asumme on vaalea, joten muutamme leikkimökin väritystä samalla myös, jotta olisi yhteneväinen talon kanssa.
Koivun alle sijoitamme sen ja lapsi saakin siitä sitten mukavan oleskelupaikan.Verannan molemmin puolin ajattelin laittaa luonnonkivistä sellaiset kukkaruukkujen paikat ja koidun oksassa riippuukin jo kaunis karjalanneito valkoisessa ruukussa. Eiköhän siitä hieno tule.
Ensi kesänä kyllä vasta vietämme leikkimökin tupaantulijaisia ja kastamme mökin villa jotain. Aikaa on siis kunnostaa ja sisustaa huolella sekä keksiä mökin nimi. Mökin koko on niin suuri, että vierasmajaksikin kelpaisi hyvin.Luultavasti tuleekin joskus siihen käyttöön.
Huomenna komeus sitten saapuukin pihaan. Jään sitä innolla jo odottelemaan.
Minnuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.