Sivut

12. joulukuuta 2010

Saaristolaisjoulua ja syntymäpäivien viettoa.

Tänään vietettiin tyttäremme 2-vuotis syntymäpäiviä hieman etukäteen. Oikea syntymäpäivä on vasta keskiviikkona, mutta arkisin on vierailla harvoin mahdollisuus tulla kylään maalle, joten vaihdoimme suosiolla päivää.
Valmistin kakun itse ja ensimmäistä kertaa käytin vohvelipohjaista kuvaa kakun koristeluun.
Kuvan laitto oli helppoa ja kupruilikin vähemmän kuin olin osannut odottaa.
Näin joulun alla olevat syntymäpäivät tulevat varmasti olemaan aina haaste itselle,perheelle ja vierailijoille. Joulun alusaika kun sattuu useimmiten olemaan kiireellistä aikaa ja anna joulun tulla jollottaa taitaa olla kulunut ja mahdoton fraasi.
Kiireellistä aikaa on tämä joulukuu vuodesta toiseen....

Muuta...ompeluhuone on totaalisen vaiheessa, joten loppuvuoden luvassa siis muitakin päivityksiä kuin kädentöitä. Joitakin se miellyttää joitakin ei, mutta näillä mennään nyt tämä muutama viikko.
Kankaan ostosta sen verran, että tilasin 50 metriä lasten puuvillakangasta kun oli loppuunmyynti kangaskaupassa ja sain ne sairaan edullisesti. En voinut olla ostamatta niitä. Kaapit huutaa kohta painorajaa....hah haa.

Tänään aamupäivällä ennen syntskien viettoa lähdimme Pellingin saaristoon viettämään Saaristolaisjoulua. Matka oli mukava ja maisemat vallan ihastuttavia. Piipahdimme paikalliseen kyläkauppaan, jossa oli tietenkin Tove Janssonin tuotoksia myytävänä, kun sieltä kerran on kotoisinkin.
Paikalla oli lampaita, hienoja joulukuusia myytävänä, pikkuinen puoti jossa oli lampaantaljoja, villalankaa ja niistä tehtyjä tuotteita ja paljon muuta.
Saaristolaismaisema, myyjäisten takaalta.

Hienoinen aitta...oikein sormet syyhyisivät tuota kunnostamaan ja sisustamaan.
Merellinen maisema.


Ensi viikonloppuna olemme taas menossa tuonne Porvoolaiseen saaristoon nauttimaan joulumyyjäisistä ja markkinahumusta ja saaristolaismaisemasta. Ehkäpä sieltä muuttaa kotiimme villalankoja ja muita ihastuttavia tuotteita.
Oikein lumista alkavaa viikonalkua kaikille lukijoille.
Ps. Nauttikaa postikorttimaisemista ja lumen tuomasta valosta.

Minnuli


2 kommenttia:

 1. Onnea 2-vuotiaalle!!!
  Hieno kakku!!
  50m?! siinä onkin vähäks aikaa ompelemista :D

  VastaaPoista
 2. Oli vain euron metri, joten en voinut missata tilaisuutta ostaa puuvillakankaita. Oli kaikenlaista pusseissa kun hain äsken. Loistava hankinta, mutta tosiaankin kova homma saada ne käytetyksi.
  Lakanoihin,pussilakanoihin ja tyynyliinoihin ja ystävien lapsille ompeluun.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi.