Sivut

25. tammikuuta 2011

Taas yksi kietaisupaita lisää ja muuta pohdintaa..

Flunssa sen kun jatkuu. Poskiontelot kipeinä, mutta taitavat olla kuivat ja kurkkua särkee, lisäksi ääni on mennyt jonnekin muualle. Perhe varmaankin siitä ihan hyvillä mielin. Ha hah.
Eilen skannasin kovasti steiner-nuken ohjeita ja vaatteiden kaavoja. En ole mikään Steiner-fanittaja missään nimessä, mutta muutamia kivoja juttuja heiltä löytyy kuitenkin.

Sen verran alkoi eilen ketuttaa kun ompelin väärää kokoa olevia paitoja, että aamusta buranan avulla piirtelin sitten kaavoja uusiksi ja ompelin yhden kietarin lisää.
Malli on siis edelleenkin sama mutta koko on 110 cm.

Kangas on hankittu muistaakseni viime keväänä Eurokankaasta. Toki voi olla syksylläkin.

Sitten muita mietteitä:
Nämä mietteet perustuvat oikeastaan lukemiini muutamaan kirjaan, jotka toivoisin, että jokainen äiti lukisi ja tiedostaisi todellisuuden sellaisenaan kuin se on.
Näitä kirjoja on kolme kappaletta, mutta vaikka elämä on minuakin heitellyt puolelle jos toiselle ja joskus on tuntunut että miten yhden ihmisen annetaan kestää tämä kaikki, niin lukiessani näitä kirjoja olin kuin pumpulissa kasvatettu/kasvanut vaikka todellisuudessa sitä en ole.

Joku miettii mitä nämä mietteet nyt oikein käsityö-blogissa tekee, mutta oikeastaan sitä suuremmalla syyllä. Me äidit olemme lapsistamme ja luomuksistamme ylpeitä ja ennen kaikkea siitä onnistumisen tunteesta, lapsen ilosta ja lopputuloksesta ja kehuista. MUTTA, olemmeko miettineet kun kuvaamme lapsiamme, että mitä niillä on päällä kun lataamme kuvat nettiin....
-ovatko kenties bikineillä,
-rantakuvia
-narutopeissa yms.
Altistammeko tiedostomattamme häiriintyneitä ihmisiä omien lastemme kautta.
Tätä jäin itse eilen pohtimaan lukiessani yhtä kohta suosittelemaani kirjaa.
Tarkoitus ei ole siis provosoida, kyseenalaistaa, vaan mietin siis omaltakohdaltani ottaisinko tulevaisuudessa kuvia vain vaatteista vaiko niin että poistaisin kasvot.

Nämä kirjat ovat:
Lasi maitoa, kiitos....................Herbjørg Wassmo
Lokero 21...........Börge Hellström, Anders Roslund
Peto.....................Börge Hellström, Anders Roslund

Ensimmäinen kirja kertoo näin EU-ajan mahdollisuudesta työskennellä ulkomailla ja lopulta kyseessä olikin ihmiskauppaa nuorilla tytöillä. Tosi tarina Liettualaisesta tytöstä.
Toinen kirja kertoo aika lailla samaa kuin ylempikin kirja, mutta Tukholmasta, joka lähellä meitä, oikeastaan liian lähellä.
Kolmas kirja kertoo pedofiileistä ja heidän kyvyistään toimia ja miten valitsevat lapsiuhrit useiden joukosta. Heidän kyvyistään verkostoitua ja jakaa haalittuja kuvia netistä ja muilta kanavilta.
Viimeinen kirja on niin kamalaa luettavaa, että on herättänyt itsessäni monia asioita mitä pitää pohtia ja ylen antaminenkin on ollut todella lähellä.
Kevät ja kesä tulevat, kamerakännykät ovat melkeinpä jokaisella ja nyt pohdintaan annammeko häiriintyneiden ihmisten mahdollistaa omia vääristyneitä mieltymyksiään lastemme kautta?

Halusin vain tuoda julki nämä kirjat, joita ei voi unohtaa kun ne kerran on luettu. Toisaalta hyvä toisaalta huono.
Tällaista siis tällä kertaa
Syvin miettein
Minnuli

3 kommenttia:

 1. Nätti paita :)

  Noi on vaikeita kysymyksiä.
  Minä jatkan kyllä naamojen kuvausta kuten ennenkin. kierohan tämä maailma on, ei siitä pääse mihinkään, mut jos liikaa alkaa pohtimaan, niin mitään ei uskalla tehdä.

  VastaaPoista
 2. Moikka

  Olen samaa mieltä Sanin kanssa.Jos rupeaa miettimään asioita liian syvällisesti,niin voipi olla ettei uskalla ovesta ulos mennä. -Maailma on raaka,tuntuu että raakuuksia tulee lisää päivittäin.Luin : lasi maitoa, kiitos.-Kyyneleet valuivat monta kertaa.En koskaan unohda lukemaani.-Kyllä miehet ovat raakoja.(naisetkin joskus)
  Joten otetaan vastaan jokainen hetki silloisella viisaudella.
  -Live, and let live.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sani.

  Tarkoitus oli herättää juuri noita mietteitä ja pohdintaa arjen keskellä.
  Normaalisti arki, rutiinit ja hektisyys vie meitä eteenpäin ilman että kerkiämme pysähtyä ja miettiä tovi jos toinenkin.

  Itsekin päivittelen blogiani kuvin ja kasvoin, mutta halusin vain jakaa mietteeni muillekin...asiastahan yleensä ollaan vaiti.

  Anonyymi: Mietteliäisyys ei tarvitse tarkoittaa pelkoa. Maailmassa tapahtuu niin hyviä kuin huonojakin asioita, mutta molemmat on hyvä tiedostaa.;-D
  Lastenhyvinvoinnin kanssa olen tekemisissä päivittäin, joten senkin vuoksi asiaa tulee varmasti pohdittua. Että tällaista tällä kertaa...

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi.