Sivut

1. toukokuuta 2012

Pihaprojekti alkaa

Niin. Ajattelin hieman uudistaa tätä blogitustani muutenkin kuin ulkonäöllisesti.
Aiemmin olenkin maininnut, että olemme muuttaneet vanhaan omakotitaloon, jossa on rintamamiestalo-osio ja sitten lisänä on jatkettu osa isoineen pihamaineen.

Piha on laaja, mutta erittäin varjoisa lukuisine kuusineen ja muine puineen. Tämän vuoksi meillä on raivausjutut menossa ja isoimmat puut kaadetaan sitten tulevana kevät talvena. Tarkoitus oli jo toki aiemmin, mutta lumimäärä ei vaan antanut myöten.
Yllä olevassa kuvassa on metsokin, jos tarkkaan katsot.
Metso löysi pihahuvilan aidalle seisomaan, jossa on aiemmin ollut ankkojen tarha-aitaus. Huvilan takana on ollut ankkojen häkkipuoli ja siinä peltikatos, mutta valitettavasti en kerinnyt ottaa siitä kuvaa. Ulkoinen olemus oli kylätielle aika järkyttävä ja uskon, että naapurit ovat iloisia kun nuo molemmat ovat nyt purettuna.
Takaseinä sai uuden ulkomuodon.
Etupuolellekin tuli hieman muutosta.
Kuvakulma oli hieman huono, kun aurinko paistoi suoraan linssiin, mutta laitan paremman myöhemmin.
Tässä on osa enää kukkapenkistä joka on tekemättä. Alla olevissa kuvissa on valmiina jo penkit ja alkuperäinen kunto on täysin samanlaista kuin ylläolevassa kuvassa.
Se tosin saa tänään uuden lookin ja sitten siirrytään taas seuraavaan vaiheeseen.
Pionipenkki edessä.
Sivulla liljoja.
Kivet keräsin vappuaattona kahden reippaan apulaisen avulla kivilouhoksesta.Tarkennetaan vielä asiaa ettei kenellekään jää epäselväksi. Jokamiehen oikeus ei anna lupaa poimina kiviä ilman omistajan lupaa eikä mitään toisen maalta/metsästä. Kivet ovat poimittuna omista ojista ja pihamailta sekä ystäväperheen kivilouhoksesta.
 Keväiset leskenlehdet ovat vallanneet pihamme valkovuokkojen kera.

Itse maalamani ja mieheni rakentama postilaatikko on kestänyt kaikki muutot ja ulkoiilmat säästä riippumatta jo kahdeksan vuoden ajan.

Tästä tämä alkaa ja päivittelen näitä aikaansaannoksia hiljalleen. Ehkäpä teidän kauttanne saan vinkkejä ja uusia ideoita....ainakin betonikoristelu alkoi kutkuttamaan kun luin puutarhalehtiä......viilipurkit säästöön ja reunuskiviä tekemään.

Aurinkoista vapun päivää kaikille lukijoilleni

Minnuli

3 kommenttia:

 1. Moikka.

  Tosi paljon olet saanut aikaan!!!!

  On aina ilo katsella kättensä jälkiä. Pihamaalta saa sen ilon kokea joka kerta aivan heti.

  Kevät on niin ihanaa aikaa katsoa mitä on ruvennut kasvamaan.
  Hyvää Vapunpäivän jatkoa kaikille pikku että vähän isommillekin puutarhureille.
  Toivottaa mummu.

  VastaaPoista
 2. Tiesithän, että kivien kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin? Eli ojanvarsilta tai louhoksilta tai ylipäätään mistään ei saa kerätä kiviä ilman maanomistajan lupaa. Edes kuivunutta tai kaatunutta puuta, varpuja, sammalta tms. ei saa toisen maalta/metsästä ottaa. Ja ne ojanvarretkin ovat aina jonkun maata; kunnan tai yksityisen omistajan. Tämä vain muistutukseksi kaikille puutarhaharrastajille.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia viestistäsi ja kyllä tiesin Anonyymi ettei niitä saa kerätä muiden tonteilta tai mistään ilman maanomistajan lupaa.

  Olen hyvin perillä jokamiehenoikeuksista ja vaikka vaikka asiasta paljon puhutaan niin uskon, että suurin osa ihmisistä jotka asuvat mm. lähiöissä ja tekevät esim. kransseja hakevat tarvikkeensa metsistä toisten mailta.

  On hienoa, että nostit kissan pöydälle ja huomautit asiasta, mutta uskoakseni kaikki puutarhatöitä tekevät tietävät jokamiehenoikeuden.

  Toivotan aurinkoista kesää ja nautinnollisia hetkiä kädentöiden parissa.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi.