Sivut

27. huhtikuuta 2013

Vilkasta ja koleaa kevättä....

...on selkeästi havaittavissa.
Metso pitää meidät hieman varuillaan.
Se tuli taas yksi kaunis aamu tuohon takapihalle ja kun kuljin ohi niin oli tunne, että joku tuijottaa. Katsoin ikkunasta ja siinähän se seudun kiukkupussi taas seisoa tuijotti.
Viime keväänä se tuli tasan päivälleen yhden päivän aiemmin pihapiiriä valloittamaan kuin nyt. Nyt se saapui 26.4.
On se vaan upea ilmestys kaiken kaikkiaan. Kauniit värit ja kunnioitettava lintu. Vaikkakin se aiheuttaa hieman epätavallisen tarkkaa vartioimista Mymmelin suhteen.
Kevääseen kuuluu tietenkin puutarhamessut ja puutarhan suunnittelu.Siemenet ja juurakot olemme Mymmelin kanssa yhdessä istuttaneet ruukkuihin ja aina aamuisin katsomme mikä on alkanut kasvaa ja kastelemme kukkaset ennen töihin ja dagikseen lähtöä.
Ruukkuja ja pesuvateja on kaikkialla.
Erilaisia pionilajikkeita olen istutellut ja jaloangervot ovat jo ensimmäiset nuppunsa luoneet.Taustalla on japanilaisia ihmekukkamukuloita ruukuissa ja ihme kyllä nekin ovat jo ensimmäiset alkunsa laittaneet ylös näkyville.
Rakastan puutarhahommia, mutta en kuitenkaan toivo sitä että olen kymmenisen tuntia epäergonomisessa asennossa koko kesän enkä sitten muuta saakaan aikaiseksi. Siksi helppohoitoisia perennoja, jotka
viihtyvät samassa paikassa kymmeniä vuosia ja valloittavat omalla olemuksellaan pihan ja niitä ei sitten tarvitse jakaa pienemmiksi.
Toinen intohimoni on erilaiset pelargoniat, jotka sitten säästän varastossa talven yli ja otan ne sisälle maaliskuun aikana ja alan jakamaan niitä pienemmiksi.
Kasvihuone olisi aivan ihastuttava ja ennenkaikkea kierrätysmateriaalista totetettuna. Vanhat ikkunat olisivat siihen erinomaiset ja vieläpä jos olisi moniruudullisia ikkunoita.
Haaveillen
Minnuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.