Sivut

18. toukokuuta 2013

Tuunattu ompelupöytä


Mymmeli sai huoneeseensa tuunaamani Famon vanhan ompelupöydän.
En osaa sanoa kuinka kauna Famo eli mieheni äiti on ompelupöytää käyttänyt, mutta on se kuitenkin vanha.
 Koska en halunnut valkoista pöytää vaikka kuva niin osoittaa on pöytä vanilijan värinen ja tapeteista sitten laitoin liimaseoksen avulla tuollaisen askaretelualustan sydämien kera.
 Itse pöytä oli tämän näköinen aloittaessani tuunausta. Koska tämä ei täyttänyt eetteistä näkemystä siitä että oppimisympäristön tulisi olla hillitty ja hallittu sekä levollinen, niin pöytä jotutui siten kätteni alle.
 Tässä keskivaihe tuunauksesta.
Kuivumisvaihe ja täytyy sanoa, että olen lopputulokseen nyt tyytyväinen. Vanha pöytä löysi paikkansa kodistamme. Historia elää keskuudessamme ja saimme Famon huonekalun tavallaan vielä uuteen eloon, josta lapsenlapsi voi sitten nauttia useamman vuoden ajan.
Tässä on kyse ehkäpä vieläenemmän kestävästä kehityksestä kuin oikeastaan luulisi. Ikean kalusteet on tarkoitettu kertakäyttökalusteiksi. ne ovat tehty halvoista muovimateriaaleista hepposin konstein, jotka on sitten aikaa myöten helppo heittää pois ja kaatopaikat täyttyvät hiljalleen näistä romuista.
En halua kuitenkaan sanoa, että kaikki ovat tätä roinaa sieltä, vaan olen nyt tässä mielestäni pannut merkille etti puu tuotteena ole enää merkityksellinen, joka on harmi.
Toivottavasti löydän vielä sellaisen ihastuttavan todella kuluneen vanhanajan keittiönsohvan joka päätyisi juuri meille ja saisi uuden elämän ja arvolleen sopivan kunnioituksen.

Tätä oli mukava tuunata ja lopputulos on hieno. Miellyttää minua ja Mymmeliä mikä on pääasia.
Tuunaillen
Minnuli

2 kommenttia:

  1. Tulipas hieno tuosta pöydästä ja kivalta näyttää myös mökki:-)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia. Tuo hylly on tuunattu aiemmin vuonna 2011.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi.