Sivut

24. tammikuuta 2016

Onneli ja Anneli pipo nro 2

Olen huomannut itsestäni sellaisen piirteen, että teen aina samaa mallia pari kappaletta. Ikään kuin ensimmäinen versio olisi harjoituskappale ja toinen sitten se viralline versio vaikkei se kyllä laadussa tai lopputuloksessa kuitenkaan näy.
Tämä pipo on tehty Viking Raggen langasta jota ostin melko lailla ollessani Norjassa lomamatkalla viime kesänä.
Olen 1990 luvun alusta alkaen neulonut niin islantilaisia kuin norjalaisia kirjoneuleita ja perinnekäsitöitä eikä kiinnostukseni niihin ole vähentynyt vuosien varrella. Päinvastoin.
Olen parin kolmen vuoden aikana kiertänyt Pohjois- Norjaa ristiin rastiin aina Trondheimistä ylöspäin Lofooteille ja Kirkenesiin ja huomannut neuleiden merkityksellisyyden niin vaelluksilla kuin arjessakin.
Facebookin kautta olen löytänyt lukuisia Strikke- yhteisöjä ja tällä hetkellä neulon norjalaisia perinnesukkia norjankielellä.
Helppoa se ei aina ole, mutta yritän vetristellä muistia samalla.
Taas pipoon...
eli lanka on siis Norjasta ja superpehmeetä.
Ohje on 01/16 Suuri käsityölehdestä
puikot 4 ja 5
Lankana voi siis käyttää mitä vain kunhan puikkojen koko on sama.
Koko on koululaisen.MUTTA halutessaan puikkokoon voi vaihtaa 4,5 ja 5 niin pipo mahtuu hyvin aikuisenkin päähän eikä siitä tule liian suurta.
Ehkäpä huomenna kirjoneulesukkani pari olisi valmis.
Leppoisaa sunnuntaita
enne neulomista taidan lähteä hyvässä seurassa luistelemaan.😃
Minnuli3 kommenttia:

 1. Hienon pipon olet tehnyt ja tupsu kruunaa kaiken. Olen sun blogissa ekaa kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo pipo <3 Pitäisiköhän munkin yrittää neulomista norjaksi... :D

  VastaaPoista
 3. Aurinkokujalla: Piipahdin kivassa blogissasi ja kiitoksia kommentista.
  Muru: Kiitos kehusta. Kokeile ihmeessä ja huomaat kuinka innostavaa on välillä neuloa muulla kielellä kuin suomeksi. Motivaatio ja innostus kasvaa huomaamattaan.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi.