Sivut

1. tammikuuta 2016

Ruttumyssyjä joulukalenteriin 2015

 Marraskuussa 2015 aloitin hyvissä ajoin ompelemaan pipoja Mymmelin luokan joulukalenteriin. Olin lupautunut vapaaehtoiseksi, koska kaapissa tuntui olevan kankaita liikaa ja jämäpaloista olisi hyvä päästä edes joskus eroon.
Jotta en tietäisi kenelle pipot menevät ja näin en suosisi omaa lastamme enkä muita, niin opettajan kanssa saimme hyvän ajatuksen.
 Hän mittasi luokassa lapsilta päänympärykset ja kirjoitti minulle lapun, jossa luki esim poika ja 52 cm. Näin saajakin pysyi anonyymina minulle loppuun saakka.
Ompelukoneeni on edelleen siellä kaupassa, josta nähtävästi on mahdotonta sitä jostain syystä hakea, tai oikeammin mielestäni sen hinta on melko suolainen ja olen pitkään pohtinut sen hakemista, mutta vielä toistaiseksi pärjään edesmenneen Famon koneella.
 Pipoja tein yhteensä yksitoista kappaletta ja yhden ylimääräisen, jos joku trikoo ei joustaisikaan tarpeeksi mahtuakseen lapsosen päähän, niin pettymys olisi melkoinen hänen saadessaan liian pienen pipon kun muille mahtuisi.
 Lisäksi ompelin yhden aikuisen koon, joka on siis ylimmäisessä kuvassa. Myös se ylimääräinen lasten pio on samassa kuvassa.
Opettajat saivat kahvipöytäänsä pikkujoulun tienolla arpajaiset ja kenen arpa suosi niin sai pipon itselleen.
Kuulemani mukaan rehtori oli tämä onnekas.
Toivottavasti pipo oli oikean kokoinen ja värinsä puolesta passeli hänelle.
Tämä oli kiva tapa mielestäni osallistua lapsen koulun tapahtumiin ja samalla antaa omapanokseni vanhempana yhteiseen hyvään.
Opettajien aika on muutoinkin melko rajallista ja kunnan rahatalous heikoilla kantimilla.
Ehkäpä tulevinakin vuosina osallistun jollain tavalla uudelleen.

Minnuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.