Sivut

25. marraskuuta 2019

Tonttulakkeja, kilisee kilisee....

Jälleen on se aika vuodesta jolloin tehdään myyjäisiin käsitöitä. Monien saumurit ja ompelukoneet surisee ja jokainen pohtii kerkiikö tehdä kaiken valmiiksi.
Välillä kuunnellaan radiosta joulumusiikkia, juodaan glögiä, suunnitellaan ja toteutetaan enemmän tai vähemmän tarmokkaasti tuotteita valmiiksi.
Niin se minullakin menee.
Joskus ajattelen, että enpäs menekään myyjäisiin vaan kiertelen ja katselen toisten aikaan saannoksia, mutta ajatustasolle se jää. Miksikö?
Ehkäpä joulun tunne tulee niistä ihmisistä, keskusteluista, ilon ja onnen tunteista heidän löytäessään jotain mielekästä, heidän toiveestaan saada jotain omatekoista, kun ehkäpä eivät voi tai itse osaa tehdä. Myyjäisissä on erityistä taikaa, tuoksua ja tunnelmaa jota on sanoinkuvaamattoman vaikea selittää. Siitä saa kipinän jatkaa ja usein myyjäisiin tulo on kuin kotiin tulisi, sillä vuosien saatossa on oppinut tuntemaan muita ja jälleenkohtaamisen tunne on lämpöinen ja herkkä.
Näin ollen olen vuosienkin saatossa myyjänä ostajan sijaan ja aherran elokuusta joulukuuhun, ellen jopa aikaisemmin.

Tonttulakkien resorit ja kankaat Paapii ja Nuppu Print.Kaava on omasta tonttulakista muokattu, jonka mammani on minulle tehnyt minun ollessani pieni. Settiin kuului myös kaulus, mutta trikoisena sitä on hankala ommella, joten sen jätin toiseen kertaan...ehkäpä seuraavaksi vuodeksi.
Minnuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.